Hvorfor er To-faktorautentifikation vigtigt? (2FA/MFA)

To-faktor autentifikation (2FA) eller Multi-faktor (MFA) er vigtige begreber at have fokus på – også for små virksomheder, da det øger sikkerheden betydeligt i forhold til traditionelle brugernavn og adgangskoder alene. Her har vi oplistet nogle grunde til at 2FA er så afgørende:

Ekstra lag af beskyttelse:
2FA/MFA tilføjer et ekstra lag af beskyttelse ud over det traditionelle brugernavn og adgangskode. Udover at kende brugernavn og adgangskode kræves det også, at brugeren beviser, at han eller hun også har adgang til f.eks. en app på en mobiltelefon eller en ekstra sikkerhedsnøgle via SMS.

Beskyttelse mod adgang ved tyveri af legitimationsoplysninger
Hvis en medarbejders adgangskoder bliver kompromitteret, forhindrer 2FA/MFA, at uautoriserede personer får adgang til systemer eller konti.
Selv hvis en angriber får adgang til brugernavn og adgangskode, vil de stadig have brug for det sekundære autentifikationsmiddel.

Reducerer risikoen for phishing-angreb
Phishing er en almindelig metode, hvor angribere forsøger at lokke brugere til at afsløre deres adgangskoder. 2FA/MFA gør det vanskeligere for angribere at udnytte stjålne legitimationsoplysninger, da de også skal fat i det andet autentifikationsniveau.

Overensstemmelse med regler og standarder
Nogle samarbejdspartnere, brancher og lovgivninger kræver, at du som virksomhed tager ekstra skridt for at beskytte følsomme oplysninger. F.eks personfølsomme data, fortrolige oplysninger om samarbejdspartnere eller direkte forretningshemmeligheder. Implementering af 2FA/MFA kan hjælpe små virksomheder med at overholde disse regler og standarder.

Beskyttelse af forretningsoplysninger
Små virksomheder kan have følsomme oplysninger, og adgang til disse oplysninger skal beskyttes effektivt. 2FA/MFA hjælper med at sikre, at kun autoriserede personer får adgang til vigtige systemer og data.

Omkostningseffektiv sikkerhedsforanstaltning
Sammenlignet med andre avancerede sikkerhedsforanstaltninger er 2FA/MFA ofte ret omkostningseffektiv og let at implementere. Der er mange tilgængelige løsninger, herunder mobilapps, SMS-koder eller hardware-token.

I det store hele styrker 2FA/MFA den overordnede it-sikkerhed for små virksomheder ved at tilføje et ekstra lag af beskyttelse og forhindre uautoriseret adgang, hvilket er afgørende for at bevare fortroligheden og integriteten af deres data.

Vi hjælper dig i gang. Uanset om du er ny eller eksisterende kunde. Størrelsen på din virksomhed spiller ingen rolle. Kontakt os allerede i dag.

post@vores-it.dk eller på telefon 7199 3969